E-handel

Har du någon gång handlat på Internet? Vi är helt säkra på att du faktiskt gjort det. Den som har en produkt att sälja förstår naturligtvis vilken enorm marknad som öppnar sig för den som har möjlighet att sälja sina varor via nätet.

Världen öppnar sig verkligen för den som har möjligheten att starta upp en E-handel. Det är egentligen inget som är speciellt svårt med det idag. Det finns så många bra och färdiga webbshoppar att ladda upp och sedan är det bara att stoppa in sina produkter och börja sälja.

Välja shop

Det viktiga är att hitta en bra shop att starta med. Tipset är att faktiskt anlita en firma som kan branschen. Vi har testat Kodmyranoch ser att deras lösningar för webbshoppar är mycket tillförlitliga. Det är ju viktigt att handeln fungerar som den skall och att man får den support man behöver. Kodmyran är specialister på det de gör och det är en specialist man måste hitta för att försäljningen skall fungera smidigt. Företaget har också flerårig erfarenhet av drift av webbshoppar och det är en kunskap som är värdefull. Supporten fungerar mycket bra och det finns flera olika paket att välja mellan. Om du startar upp med några enstaka produkter är det skönt att veta att man inte måste starta med ett “superpaket” utan kan börja i liten skala.

Välja betalsystem

Det som är lite krångligare att välja är hur kunden skall betala för din vara. De flesta människor använder sig idag av kort så en sådan betallösning är att föredra. Det händer i enstaka fall att kunden kan vara beredd på att sätta in pengar på ett vanligt konto när beställningen görs, men det hör till ovanligheten. Det bästa är att implementera en betalningslösning där pengarna dras direkt från ett Visa- eller Mastercard. Bankerna tar förhållandevis bra betalt för denna tjänst och ett tips kan därför vara att prova på Paypal. Denna betalningsform är inte så vanlig i Sverige idag, men blir det mer och mer.

Om man inte alls vill installera ett sådant betalsystem i sin Webbshop kan man istället välja att skicka sina varor mot postförskott eller helt enkelt mot faktura. Det kan vara en smidig lösning i början av karriären som E-handlare.