Internet

Finns det något vi inte gör med hjälp av dator och Internet nuförtiden? Svaret är naturligtvis JA, men inte är det mycket egentligen.

När datorn kom in i våra hem i begynnelsen så var de verkligen stora burkar med lite innehåll om vi tänker tillbaka. Vi som var med på den tiden då Windows, Firefox och Google Chrome inte fanns kommer ihåg vilka långa haranger av koder vi var tvungna att använda för att kunna flytta mellan katalogerna. Man arbetade på den tiden direkt i DOS och det var inte helt lätt. Man hade hela böcker med koder som man var tvungen att bläddra i för att kunna utföra något med hjälp av datorn.

När Windows kom var det revolutionerande och idag klarar en liten fyraåring enkelt av navigeringen. Han surfar hur enkelt som helst på Internet och hittar mängder av spel på Bollibompa och andra sidor. Det finns mängder av lärorika spel som är riktigt bra för de unga barnen. Som alltid gäller dock att begränsa tiden framför datorn. Barn måste springa, hoppa och leka också. Det är bra om de får chans att leva ut sin fantasi.

Internet i vardagen

Idag använder vi oss av Internet dagligen. Många av oss tar hjälp av Internet på jobbet och när vi skall betala räkningar gör vi det via Internet. Det är en stor fördel att enkelt kunna sköta sin ekonomi själv och inte behöva springa till banken så snart en faktura skall betalas. Det är också mycket bra att själv kunna föra över pengar mellan olika konton.

Vi använder oss av Internet för att beställa bio-biljetter och resor. För att handla hem varor och till och med för att dejta. Det finns otroligt många dejting-sajter på Internet och det kan vara ett bra sätt för en människa i en glesbygd att hitta sin vän.

Vi PC-piloter gör vad vi kan för att hänga med i utvecklingen. Den som till och med klarar av att ligga lite före det som händer har stora chanser att tjäna en hacka på sin verksamhet.