On demand-tjänster

Tillhör du de som fortfarande besöker videobutiken för att hyra dina filmer? Det är absolut inget fel med det, men idag finns det mängder med filmtjänster som du har åtkomst till via en dator om den är uppkopplad mot internet.

Titta på film

Fördelen är bland annat att det finns ett gigantiskt utbud med filmer på nätet som är tillgängligt dygnet runt. Det enda du behöver är en smart-tv och en hygglig hemmabioanläggning så har du flyttat biografen till hemmet. Det passar dessutom utmärkt om videobutiken hunnit stänga eller de dagar du inte orkar lämna hemmet.

Dessa filmtjänster är att föredra eftersom det andra alternativet på nätet främjar illegal verksamhet som piratkopiering och viss form av fildelning. Att istället registrera ett konto hos en leverantör som tillhandahåller filmtjänster kommer gynna filmproducenterna som blir motiverade att släppa fler filmer mot lagliga filmleverantörer på internet. En förskönad tanke är att hela filmbranschen och dess målgrupper i slutändan kommer att gynnas. Dessutom kostar inte dessa filmtjänster speciellt mycket som oftast betalas månadsvis av konsumenten.

Hos Netflix kan du titta på filmer och serier när och var du vill för endast 79 kr i månaden. Det fungerar på så sätt att du streamar media via internet till din dator. Du surfar in på Netflix webbplats, loggar in och väljer fritt vad du vill se bland utbudet. Med ett registrerat konto slipper du reklam, och du kan titta hur mycket som helst, pausa, spola tillbaka, och dessutom se om vilka titlar du vill – hur många gånger som helst.  Många titlar hos Netflix finns även i HD-kvalité.