Persondator

Historien bakom den personliga datorn är lång och den utökas även idag.  Den har gått från att vara ett redskap lika stort som ett rum som användes för att räkna ut saker, till att rymmas under ett skrivbord och har möjligheten att göra nästan oändligt många saker.

I dagsläget finns det åtminstone en persondator i varje hushåll och ofta är det fler än bara en dator. Datorn används till allt möjligt, den används i skolor för att lära ut, arbetsplatser som ett redskap åt olika saker och i hemmet kan den både vara till för underhållning som för att lära ut. Att använda en dator idag är väldigt simpelt, det är inte som för många år sen då man fick hålla på i DOS för att kunna göra många saker. Även att sätta ihop en egen dator är inte ett större problem, komponenterna är enkla att sätta ihop och kräver inte särskilt mycket kunskap för att få det att fungera.

Tablet computer

Att leva idag utan en dator är väldigt svårt, just för att datorns roll i samhället har växt så otroligt mycket, tack vare datorns utveckling förstås och internet. Det är klart att man kan leva utan en dator och internet, men det är så mycket som sköts ute på nätet att datorns roll i hemmet är mycket större än vad den var för 20 år sen.

Ökningen av datoranvändare i hemmet har ökat mycket under åren, framförallt i åldrarna. I en artikel från 2007 visar det att personer mellan 74-86 år och deras användande av dator i hemmet har ökat med det tredubbla sen år 2001.

Användningsområdet för en dator är väldigt många, man kan skriva dokument, spela spel, programmera, spela upp olika sorter av media såsom filmer och musik, använda sig av internet och alla dess tjänster.

En persondator används i princip till det som personen i fråga vill använda den till, det finns inte så många hinder och det mesta som går att göra med datorn finns oftast i dagsläget.