Tillbehör

Idag säljs det betydligt fler bärbara datorer än stationära. Inte så konstigt med tanke på att man är betydligt mer flexibel med en portabel enhet. Men detta har även medfört att antalet tillbehör har ökat kraftigt i försäljning. Många vill kunna koppa in sin dator mot en större om de ska sitta längre stunder och jobba. Andra behöver större hårddiskutrymme än vad som är standard när datorn köps in.

LaddareAtt köpa en portabel hårddisk är ett smidigt sätt att spara de större projekten utan att behöva fylla datorns hela hårddisk allt för snabbt. Det är även en säkerhetsåtgärd då man aldrig ska ha arbetsmaterial på enbart ett enda ställe. Här på NetOnNet hittar du en kraftfull sådan.

Helt nya användningsområden har även skapat en större efterfrågan på sladdlösa tillbehör. Det kan t.ex. vara möss eller tangentbort som kopplas in via Bluetooth och därmed går att använda flera meter från själva datorn. Detta används främst vid föreläsningar och presentationer. Datorn kopplas då samman med en projektor som speglar skärmen på en stor vit duk.  Sedan sköter föreläsaren allt genom den mus som han har med sig upp i talarstolen.

När allt fler kopplar samman sin dator med TV:n är det också en mycket bekväm lösning att ha både mus och tangentbord trådlösa. Många gånger behöver inte ens datorn synas utan allt styrs från soffan med de trådlösa enheterna. Det är mängder av företag som säljer dessa produkter. Om du vill hitta de billigaste kan du söka på Prisjakt.

Även laddare är något som säljs i större utsträckning vilket är förståeligt då de stationära inte behövde detta tillbehör. När det gäller laddare är det bra att hålla sig till originalmärke. Har man köpt en dator av märke Asus är det genomtänkt att köpa en Asus-laddare. Det går att köpa kopior men originalladdarna är tillverkade för att vara maximalt kompatibla med dessa datorer vilket gör att kopiorna kan resultera i att batterierna slits ut snabbare.