Webben

Om man vill hamna i förgrund i Internetvärlden gäller det att man laddar upp för ändamålet lämpliga hemsidor. Det är viktigt att man skaffar den bästa plattformen för att kunna ligga i förgrund och vara en riktig PC-pilot.

När man skall starta upp sin verksamhet på Internet måste man noga tänka igenom vilken besökaren är. Om man startar en blogg för att släkt och vänner skall kunna se vad man skriver läggs sidan upp så att sista inlägget syns först. Gör gärna sidan lite kul med bra tips och idéer så kommer kanske fler att besöka din blogg. Det finns faktiskt en hel del att tjäna på att ha en välbesökt blogg. Om man har många besökare kan man kanske få ett företag att acceptera dig som affiliate. Att vara affiliate betyder att man skickar folk vidare från sin blogg till någon som säljer en vara eller tjänst. Som ersättning för att man skickar köpare till ett företag brukar man i affiliate-världen få någon form av provision. En annan variant är att man lägger upp en annons där man får betalt varje gång någon klickar sig vidare. Det är kanske inte för att tjäna pengar man lägger upp en blogg, men kan man få in några extra kronor är det alltid intressant eller hur? Tips på välbesökta och intressanta bloggar hittar du på Bloggportalen. I skrivande stund ligger Desiree Nilsson etta på topplistan för privata bloggar. På andraplats hittar vi Hugo Rossas. Om vi spanar in proffsbloggarna är det som vanligt Blondinbella som ligger etta. De nämnda bloggägarna har enormt med besökare varje dag.

Det måste bli en helt annan sajt om man vill sälja något på Internet. I det här läget lägger man upp en webbshop och den har en helt annan struktur än en blogg. Det är mycket som skall fungera i en webbshop. Den skall naturligtvis vara mycket användarvänlig. Det är viktigt att kunden snabbt hittar den produkt han söker. Sidan skall vara snygg och spännande och stimulera till köp. Ett tips på en väl fungerande och snygg webbshop är http://www.partykungen.se. På förstasidan på sajten ser man direkt att här handlar det om “kul saker”. Det är också enkelt att navigera på sidan och lätt hitta varor ur olika produktkategorier. När man startar upp en hemsida där man vill sälja saker är det också bra om lagerhållningen är automatiskt hopkopplad med försäljningen. Detta förenklar inventeringen av lagret och man riskerar inte att sälja en vara som tagit slut i lagret. Det måste också finnas ett bra betalsystem. Det är alltså mycket som skall fungera och en webbshop är en mycket komplicerad sajt. Här laddar man helst inte upp en Quick Install utan väljer hellre att köpa ett färdigt system.

Det finns också ytterligare komplicerade hemsidor och smarta lösningar. Det gäller att ha fantasi och kunna sätta sig in i vad konsumenterna efterfrågar. Söktjänsterna har blivit fler och idag är det enkelt att hitta billigaste varianten av en produkt man söker genom t ex Pricerunner eller liknande sajter. Nu går det också ofta att via en hemsida få offerter på jobba man vill ha utförda. Om man skall sälja sin bostad kan man få offert från mäklare i sin stad. Om man vill hitta en firma som fixar flyttstädningen billigt eller någon att anlita för bokföring i företaget kan man besöka http://www.bidlay.se. Genom att anmäla sitt intresse på denna sida kan man få offerter från företagen på orten. Detta gör att vi konsumenter kommer att sitta på alla trumf och det är företagen som måste utforma sina offerter på sådant vis att vi väljer att anlita dem.